G4Media.ro

INTERVIU Șeful Airbus Helicopters, Bruno Even, anunță posibila închidere a uzinei de…

INTERVIU Șeful Airbus Helicopters, Bruno Even, anunță posibila închidere a uzinei de la Ghimbav dacă România nu comandă minim 16 elicoptere pentru armată: ”Nu ne permitem să avem costuri fără să avem activități”

Bruno Even, CEO-ul companiei Airbus Helicopters, a spus într-un interviu pentru G4Media.ro că dacă guvernul României nu ia ”în perioada următoare” o decizie privind achiziționarea de elicoptere pentru armată, uzina de la Ghimbav (Brașov) ar putea fi închisă definitiv.

El a adăugat că, pentru a putea funcționa, uzina are nevoie de o comandă de minimum 16 aparate.

”În actualul context de piață, nu ne permitem să avem costuri fără să avem activități, fără producție de elicoptere. Dacă decizia nu e luată în termen relativ scurt, acum, în perioada următoare, decizia aceasta e un semnal. Fără acest semnal, eu nu pot să-mi permit să acopăr în continuare costurile fără a avea activitate. Deja am luat decizia să punem proiectul în așteptare (uzina de la Ghimbav – n.red.), iar dacă nu există niciun semnal vom ajunge la concluzia că această viziune nu este împărtășită”, a spus Bruno Even în interviul pentru G4Media.ro.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Sa va dea frantuzi o comana grasa de vreo 20,noi nu avem ce face cu ele ,nu atacam pe nimeni!! Barem ei le folosesc prin africa! Multe „succesuri”!😆

 2. Voi va gasiti comenzi numai prin santaj? Drum bun, cale batuta, baieti!

 3. Am o întrebare: ce să apărăm cu aceste elicoptere militare? Insula Belina, hotelurile lui Copos, magazinele lui Cataramă ori combinatele lui Nicolae? Apărăm cu ele petrolul austriecilor, terenul agricol al arabilor? Sau apărăm pînă la sacrificiul suprem pensiile speciale și sporurile bugetarilor?

  • Sa aparam locurile de munca, ce parere ai merita? Sau vrei sa le cumparam direct de la ei fabricate in alta parte. Ai o siguranta ca totul e bine ca te apara altii dar oare o vor face da a tu nu cheltuiesti pt propria aparare. Oare lumea asta mai este asa sigura ca mie nu mi se pare, cu un Putin din ce in ce mai senil si tot felul de regimuri care descopera hartile lor vechi si servesc propaganda prostilor e bine sa te pazesti. Poate vezi un Erdogan care isi aminteste de Valahia.

  • No, e simplu:
   Nu ne trebuie elicoptere – nu ne trebuie fabrica!
   I-ati nene fabrica si mut-o in Maroc sau unde oi vedea cu ochii.
   Noi nu ne vindem tara!
   A, si dac-or mai fi niscaiva oameni calificati pe-acolo, duca-se si ei!
   Nu de oameni cu calificare avem noi nevoie aici!

 4. Daca nimeni altcineva nu comanda elicopterele alea, ori sunt proaste ori sunt scumpe ori ambele. Închideți deci uzina.

  • corect. culmea, elicopterele militare pe care le propune airbus romaniei, h145m, sunt produse in… germania, la donauworth.

   daca nu au piata de desfacere pentru elicopterele lor, ar trebui sa isi puna intrebari. daca ar fi cumparat altii vechiturile lor, numai romania, nu, atunci, da, puteai sa ceri explicatii, dar NIMENI nu cumpara nici h215m, nici h215.

 5. Astia de la inceput au pus conditia sa le cumpere armata romana elicopterele.
  Daca n-au clienti si nici macar nu cauta, de ce au mai preluat fabrica?

 6. Product redesign, UHNI marketing, etc.?

 7. Mari investitori! Santaj mizerabil! Pai pe principiul asta ar trebui sa lucreze toata lumea? Cumparati rapid sau inchidem?! Si curios as fi daca macar se face ceva la fabrica respectiva sau doar lego city-asamblare!

  • Nu se face nimic. A fost „ridicată” special pentru aceste „comenzi”.

  • la airbus romania se face doar asamblare, nu exista o linie de productie.

   de fapt e doar o hala acolo, nici personal suficient nu au, il inchiriaza de la iar ghimbav.

 8. iranu cica are nevoie….

 9. azi lupta pentru pace a ajuns nec plus ultra:
  nu mai poti trage cu A10 intr-un tir cu migranti inca pe teritoriul bulgariei….

 10. sa nu uitam ca si parlamentul romaniei si multe institutii din romania se doteaza cu duster ca sa stimuleze industria din Romania. Nu cred ca Duster ar fi fost alegerea optimala in alte conditii. Asa si cu elicopterele: statul roman trebuie sa isi faca un calcul: raportul pret/calitate prost vs. locuri de munca, impozite etc. La sfarsit se ia decizia optimala si gata. Fiecare isi vede interesul

 11. „Uzina de la Ghimbav” e, de fapt, o hala de asamblare. Uzina inseamna altceva.

  PS. „Citește integral pe economedia.ro”, unde scrie… „Bruno Even, CEO-ul companiei Airbus Helicopters, a spus într-un interviu pentru G4Media.ro…”
  Voi va citati unii pe ailalti?

 12. Airbus asta e cu actionariat de stat german?

  Uite ce frumos zice G4 dua stiri mai jos „Trei femei au primit burse în valoare de 1.600 de euro în Germania pentru „a nu face nimic”, a anunţat Universitatea de Arte Frumoase”

  Cat ati produs sparanghel si ati alimentat artele frumoase germane, ati fost buni.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.