G4Media.ro

INFOGRAFIC Proiecție FMI: În 2026, România ajunge la 76% din media UE…

INFOGRAFIC Proiecție FMI: În 2026, România ajunge la 76% din media UE a PIB/locuitor. ”Unele orașe funcționează ca un burete de absorbit bani”

Cea mai recentă prognoză FMI, dată publicității la începutul lunii aprilie, arată pentru România o creștere economică majoră în 2021, de 6%. Creșterea va continua și în anii următori, chiar dacă nu la fel de accentuată: 4,8% în 2022, 3,8% în 2023, 3,7% în 2024 și câte 3,5% în 2025 și 2026.

Prin aceste creșteri, România va ajunge, în 2026, la un produs intern brut pe cap de locuitor (PIB/locuitor), ajustat la puterea de cumpărare, în valoare de 37.083 de dolari internaționali, de la 28.936 de dolari internaționali, în 2020. În comparație cu media Uniunii Europenei, PIB/locuitor al României va ajunge, astfel, la 76,4%, față de 69% în 2020, ceea ce semnifică o recuperare de 7,4%.

Toate aceste creșteri vor face ca România să se desprindă de state ca Bulgaria, Croația și chiar Grecia, urmând să fie mai apropiată de state precum Ungaria și Polonia, după cum se poate vedea în infografia de mai jos.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Asta e articol platit de Citu?

  • Orice veste buna pentru România, prima reacție a plusere: CITUUUUUU

   Partidul asta chiar urăște țara. O vor cât mai săracă și amărâtă, ca sa aibă ei ce salva.

  • Vezi ca au mai fost vesti din astea bune,pe 10-20 de ani,si in perioada ciumei rosii,nu doar a ciumei galbene si rezultatul a fost acelasi: tara a ramas in BUDA.

 2. Romania are pib nominal (ala care conteaza) de 12000 USD, nu mai dati cifre aiurea, pe ala cu ppp, Romania per total e vai de steaua ei pentru ca se raportaza la o populatie care nu mai e in tara si niste asistati sociali.

  • Ambele conteaza, si nominal si ppp, dar cind faci o comparatie intre state (alta decit influenta lor financiara in lume) trebuie sa le aduci la acelasi numitor (ca nu ai salarii, preturi, taxe la fel peste tot), prin urmare aici folosesti PPP, ca d-aia s-a inventat.
   Mai ia de mai citeste inainte sa scuipi!

  • @DM
   Pai daca pib-ul ala nominal de 12k USD se raporteaza la 20 milioane, dar e „produs” numa’ de 15 milioane (cati mai sunt in tara), nu inseamna ca in realitate stam mai bine?

   Si in afara de pib ajustat la ppp mai exista un indicator: cheltuielile unei gospodarii. Aici stam si mai bine. Cheltuim mai mult ca ungurii, de exemplu.
   Ceea ce dovedeste ca exista, pe medie, o bunastare mai mare decat in cifrele oficiale (economie gri) dar si un pericol (cheltuieli facute pe credit, gen analfabetul financiar care-si cumpara 5 plasme da’ n-are de unde sa dea banii inapoi).

   Om fi noi vai de steaua noastra, dar overall nu stam chiar asa de prost precum crezi…

 3. ADICA mama LUI oprisan AJUNGE MILIARDARA ?

 4. hahahahahaha
  ce abureli…
  Articolele astea sunt scrise pentru probabil 10-15 la suta din populație. Ăia cu celebrul „salariu mediu” pe economie.
  Eu nu sunt nici pe aproape de salariul mediu pe economie, eu și familia mea am ratat toate creșterile economice. :)))))))))))

 5. De fapt in 2019, conform Eurostat, Romania era la 70% din PIB-ul mediu al UE. Tinind cont ca aproape toate statele UE au inregistrat scaderi ale PIB-ului in 2020, iar Romania a avut una dintre cele mai mici scaderi, ma indoiesc ca in 2020 am fi fost la 69%.

  • Am fost, pentru că ne-au salvat bugetarii și angajații la firmele de stat, agenții, autorități de reglementare și control, BNR, pensionarii speciali….

 6. ”Unele orașe funcționează ca un burete de absorbit bani”
  Iar altele ca un burete de absorbit tilhari si mincinosi ; mai ales in structurile administratiei publice locale .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.