G4Media.ro

Guvernul reia acordarea de vouchere de vacanță, până în 2026

Guvernul reia acordarea de vouchere de vacanță, până în 2026

Guvernul vrea să reia acordarea de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 lei începând de anul viitor până în 2026, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență aflat pe ordinea de zi a ședinței Executivului de miercuri.

Guvernul motivează măsura precizând că „măsura de acordare a voucherelor de vacanță în valoare de 1.450 lei s-a dovedit a fi o măsură cu efecte benefice asupra industriei turismului din România, încurajând un număr de circa un milion de salariați români din cadrul instituțiilor publice să își petreacă concediile în țară și, totodată, a atenuat o parte din efectele negative ale pandemiei de COVID-19 asupra sectorului turistic, cetățenii români posesori de vouchere de vacanță achiziționând pachete turistice în țară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată”.

Executivul precizează așadar că măsura menținerii acordării voucherelor de vacanță, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026 va sprijini industria ospitalității, puternic afectată de efectele pandemiei de COVID-19, în sensul recuperării pierderilor suferite ca urmare a suspendării sau a restrângerii activității structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și/sau alimentație publică sau a restrângerii circulației persoanelor în anumite zone.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

  1. bugetarul TREBUIE ODIHNIT DUPA ATATA munca?

  2. Asta alimenteaza preturile mari si serviciile slabe, dar asta vreti, nu? De-asta votati PSD si PNL.

  3. Impozitele unora se duc pe distracțiile altora. Mita electorala, normal ca PSD urca în sondaje.

  4. Vacanțe pentru bugetari pe banii plătitorilor de taxe…

  5. Doar la bugetari,iar cei din mediul privat sa muncească sa tina în spate pe ei și specialii cumularzi. Preturile vor fi mari la servicii turistice de cea mai proastă calitate. Sa se dea la toți angajații din țară dar cu salarii pana un anumit plafon. Cine are peste 5 000 de lei salariu își permite un concediu nu sta în aia 1450 de lei pe an de la stat, este un mizilic ptr el. Sa fie echitate între toți angajații.

  6. Înțeleg că statul nu poate obliga un privat sa acorde tichete de vacanță angajaților dar atunci de ce nu pot și eu să mă duc în ianuarie la ANAF și să mi-se restituie 1450 de lei din impozitul meu anual??

  7. Cheltuielile cu aprovizionarea cu alimente si bauturi , cu prelucrarea lor( unele alimente nici nu necesita prelucrare ori e nevoie de prelucrare doar in mica masura : bauturi, fructe, salate, branzeturi etc), cu energia si utilajele, cu salariile angajatilor sunt mult mai mici in raport cu profitul in cazul horeca decat in cazul altor domenii: metalurgie, minerit , agricultura etc, deci subventionarea prin vouchere nu ar fi justificata. O economie subventionata , dirijata de politicieni(cererea nu vine de la clienti, ci de la politicieni si patroni) este o economie slaba. In plus, cu banii incasati pe vouchere, patronii din horeca isi petrec vacantele in regiuni exotice de pe glob sau isi cumpara produse de lux din afara .

    • Perfect adevărat, uite exemplu agriculturii se dau subvenții di bugetul statului direct in contul fermierilor el își cumpără utilaje din import ingrasamant tot la fel marfa produsa merge direct la export iar noi importăm alimente de proasta calitate îndoielnică expirate cancerigene . Angajați nu au agricultură se face cu zilieri la negru pe post de sclavi prost plătiți și după fermierul merge cu suv de sute de mii de euro iar concediul îl face numai pe afara sau tot felul de extravagante.

  8. Șpagă au dat când s-au angajat la stat, acum le dau guvernanții o feliuță din cașcaval pentru că i-au votat pe hoți la alegeri.