G4Media.ro

EXCLUSIV Zece zile suplimentare de concediu pentru angajații din ministere. În ce…

Foto: Pexels / Andrea Piacquadio

EXCLUSIV Zece zile suplimentare de concediu pentru angajații din ministere. În ce condiții le pot obține

Conducerile mai multor ministere, printre care Finanțele, Fondurile Europene și Transporturile au adoptat în ultima lună decizii prin care angajații care lucrează în condiții vătămătoare sau periculoase vor primi zece zile suplimentare de concediu de odihnă, potrivit documentelor interne consultate de G4Media.

Deciziile au fost luate prin ordin de ministru și se aplică începând din acest an.

Cine sunt angajații care vor beneficia de el? Potrivit ordinelor de ministru citate, vor putea primi acest concediu suplimentar angajații care lucrează în condiții vătămătoare. Potrivit informațiilor G4Media.ro, majoritatea angajaților din ministere lucrează în astfel de condiții, atestate prin măsurători și certificări realizate de companii specializate. Condițiile vătămătoare sunt provocate de prezența antenelor de transmisiuni pe sediile centrale ale ministerelor.

Acordarea acestui concediu suplimentar de zece zile, pe lângă concediul de odihnă normal pentru toți angajații, este reglementată de legea salarizării bugetarilor și de Codul Muncii. (Foto: Pexels / Andrea Piacquadio)

Citește aici ordinul semnat de ministrul Finanțelor Publice, Dan Vâlceanu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

  1. Felicitări!

    Dacă înainte aveau 32 de zile de concediu pe an, acum au 42 de zile de concediu pe an.

    Ce bine este să lucrezi la Stat!
    Lucrezi doar 10 luni pe an din 12.

    Vă dați seama cum este să ai două luni de concediu pe an?

    • Sa nu care cumva sa rateze al 13lea salariu (cele doua prime – de Pasti si Craciun).
      Institutiile statului care NU se autofinanteaza NU ar trebui sa lucreze deloc in conditii vatamatoare. (Cu alte cuvinte care e valoarea lor adaugata)?

    • NOI PRIVILEGII PENTRU CASTE !

  2. Hahahaha cand credeai ca mai rau nu se poate. :)))) In Romania ori esti la partid ori esti sclav. Multumesc parintilor ca m-au „gonit” din tara acum 15 ani.

    • Si eu ma bucur ca te au alungat din tara, asa au ramas aici patriotii, cei care nu au plecat sclaveti in Europa. Ramai acolo ca au nevoie si europenii de gunoieri, badante, ospatari si soferi de tir.

  3. era si cazu`

  4. Frumos, frumos, să vezi câte zile de concediu vor avea de acum, stai să vina USL 2 la guvernare. 2012 + reloaded. Make Rromânia great again! Nu mai ai cuvinte, deci, am rămas fără cuvinte…. ai 4 partide de mafioți și analfabeți, 85%+ din guvern, parlament, președenție care sabotează România și românii și restul de aprox 15%, care sunt interesați de petreceri MISA și de cucu-păsă. Care pleacă ultimul să stingă lumina!

  5. Adică beneficiu peste spor! Ce frumos colaborează ele (ministerele, instituțiile) loial si solidar!
    Mie imi place!

  6. „Nu doar pentru magistrați configurația actuală a legii pensiei lor speciale este un fapt străin de criza de personal cu care se confruntă la locul de muncă.

    Ministrul Cătălin Predoiu – care a declarat, anul acesta, că în Justiție sunt o mie de posturi vacante – crede același lucru.

    Întrebat de RISE Project de ce nu elimină cele două mutații suferite de pensia specială instituită de Valeriu Stoica în 1997 (amendamentele „Stănoiu”, din 2004, respectiv, „Macovei”, din 2005) – Predoiu a spus că prima dintre ele este discutabilă, iar a doua, justificată.

    Așadar, cea care a făcut ca pensiile să fie mai mari decât salariile e discutabilă!

    Iar cea care le-a permis magistraților să-și scurteze carierele cu o treime, ieșind la pensie de la vârsta de 50 de ani, e justificată!

    Dacă cele două amendamente – „Stănoiu” (2004), respectiv, „Macovei” (2005) – ar fi revocate, iar legea pensiilor speciale s-ar întoarce la forma creată de Valeriu Stoica, beneficiile financiare pe care pensia specială din magistratură le presupune s-ar diminua, în termeni reali, de trei ori.

    Din milionul și-o sută de mii de euro, cât reprezintă astăzi mina de aur care e pensia magistratului mediu statistic, ar mai rămâne circa 340.000 de euro. Adică doar de 8,5 ori mai mult decât pensia cetățeanului român mediu statistic…. ”

    Acesta este un pasaj dintr-un articol făcut de Rise Project fix acum 2 ani, pentru cine a uitat!

    Ce s-a întâmplat în 2 ani pe aceasta problemă cu toată dreptatea (dreapta) la guvernare?!
    Ce se intenționează acum cu varza a la Cluj la putere?!
    Are dreptate Oana Pelea!

  7. spusei dintotdeauna, vere.
    munca la stat e grea, cu balamuc, cu oameni diversi.
    trebuie compensant cumva.
    buna initiativa.
    un functionar odihnit si bine platit ne face viata usoara la ghiseu cand platim taxe si impozite.

  8. Aţi votat PSD 30%, PNL 25%, deci e fix ce meritaţi.

    • Total de acord. Barna la prezidentiale nu a era bun fiindca era suspect de frauda cu fonduri de cativa lei pentru sora lui cu un amarat de startup pe care l-a si inchis imediat ce se putea face legal asta, iar contracandidatul Iohannis avea zero realizari in primul mandat (fara data pentru aderarea la Schengen, fara data pentru ridicarea vizelor USA, fara data pentru aderarea la EUR) , dar asta nu era nu semnal ingrijorator. USR nu era bun pentru ca nu aveau experienta. Erau prea noi, desi fusesera un intreg mandat inainte si erau singurii care au facut opozitie reala la PSD, vezi activitatea lor legate de OUG13. PNL era cel bun, evident, nu mai conta ca erau semnale cat China de mari ca fentau, membrii noi din traseisti adusi din PSD, europarlamentari cu renume execrabil, gen Vasile Blaga, etc. Este exact ce meritam cand nu gandim si nu avem capacitatea sa cantarim argumentele pro si contra.

    • Dacă mai adăugăm voturile UDMR de vreo 5%, AUR ore 10% plus ceilalți care nu au trecut pragul, încă vreo 5% și cei cărora se descurca mult mai bine într-un sistem clientelar decât meritocratic vom vedea ca procentul romanilor CARE NU DORESC SCHIMBARE este în jur de 70%, prin urmare la ce sa ne așteptăm bun în următorii ani?

  9. Ii facem în toate felurile pe angajații din instituțiile de stat, dar sa nu uitam ca sunt părinții, frății, surorile, neamurile, prieteni, vecini și cunostiint, pe careii cunoștem, sunt oameni de treaba, săritori, omenosi, de câte ori nu ne-au ajutat atunci când am avut ceva probleme. Sigur nu este vorba despre ei, ci despre alți angajați la stat.

    • si amantele, sa nu le uitam. Si ele ne-au ajutat de fiecare data cand ne-a durut

    • Le propun celor care cred ca merita aceste zile suplimentare de concediu sa se imbrace intr-un combinezon si timp de sase ore sa se invarta printre:sange,puroi,voma,mirosuri pestilentiale…. si germeni de toate felurile si poate,dupa aceasta ,,experienta” ,nu vor mai considera ca au o munca atat de grea.

  10. Trai neneaca!
    Pe amante,
    Pe cumetre,
    Pe verisoare.
    De la antena li se Trage!

  11. Hai sa nu fim rautaciosi.
    Condittii periculoase la finante…poate le cade naibii un dosar in capetele lor seci si se mai desteapta un pic.La fel si-n celelalte ministere.
    Se pare ca au nevoie cu toate legile debile pe care le dau.

  12. Mizerii de bugetari infecti.