G4Media.ro

BREAKING Guvernul a epuizat cele 4 miliarde de lei pentru proiectele din…

BREAKING Guvernul a epuizat cele 4 miliarde de lei pentru proiectele din controversatul PNDL. Ministerul Dezvoltării le cere primarilor să înghețe lucrările sau să le deconteze din propriul buget până la rectificarea bugetară

Ministerul Dezvoltării a informat primăriile pe 22 iunie că a epuizat bugetul de 4 miliarde de lei dedicat controversatului Program Național de Dezvoltare Locală (PNDL), potrivit unui document consultat de Economedia.ro și confirmat de Emil Drăghici, președintele Asociației Comunelor din România.

În scrisoarea transmisă primarilor, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, îi anunță că ministerul ”a epuizat creditele bugetare alocate PNDL pentru anul în curs” și le transmite că există două posibilități de acțiune.

Prima posibilitate e decontarea lucrărilor din surse proprii (de la bugetul local), iar a doua posibilitate este sistarea lucrărilor ”în vederea evitării înregistrării de arierate”.

Ministrul Cseke Attila a declarat pentru Economedia.ro că înștiințarea este ”o procedură legală obligatorie, vreau să liniștesc pe toată lumea, nu se întâmplă pentru prima oară. Facturile depuse până în 15-17 iunie, care îndeplinesc condițiile, vor putea fi plătite. Plăți vom efectua până la 20 iulie. Va exista deci maximum o lună de zile în care ministerul nu va face plăți. Dar la rectificarea din august vor fi alocate surse importante pentru PNDL. Autoritățile locale pot face plățile din buget, cu decontare ulterioară. Se pot continua lucrările și din august se reia plata facturilor”.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Pai sa recupereze din banii cheltuiti aiurea in trecut.
  De ex. treci ca renovezi o cladire dar de fapt o renovezi pe alta.
  Iei un TV nesimtit de mare… il duci in alta parte si lasi in loc unul mic-mic… chestii din astea romanesti

 2. Ce mai criticau, toată ziua, jegurile din PNL, când erau în opoziție, acest PNDL. Când au ajuns la guvernare, l-au folosit mai intens decât PSD-ul. Întreb și eu, unde sunt acum postacii care criticau PSD-ul cu al lor PNDL? Acum e bun că îl folosesc „ai noștrii”. Jeguri de postaci

  • Bai @Eugen, tolomac sputnikar PSD-ist.

   Unde se duceau banii pe vremea lui Dragnea si unde se duc acum?
   Prostovane!

  • Asa de “ciolac” sunteti ca nu intelegeti ca un proiect de investitii nu primeste finantare decat dupa o analiza,care dureaza ccel putin un an?Si apoi implementarea dureaza sivea cu anii,asa ca proiectele in executie si plata anul asta sunt 90% din anii anteriori,grosul de la PSD,asa ca mai usor cu pianul pe scari ca sunteti habarnist!

  • Exista mod de a stopa PNDL-urile?

 3. Aha, d-aia a fost atâta liniște…!

 4. Impresia mea ar fi ca primariile si firmele pesediste care au inceput lucrari prin acest PNDL, nu vor mai primi in august mare lucru decat daca vor trece in barca coalitiei (sic!), mai ales in putinul timp ramas din aceasta mini-campanie electorala.
  Aceasta este impresia mea, poate ca lupta politica romaneasca se desfasoara altfel, mai principial.

 5. Bun sau rau PNDL-ul, lucrarile trebuiesc terminate…..contractele sunt semnate cel mai tarziu in 2018, lucrari nerecptionate din lipsa de bani, niciodata nu au fost alocati bani suficienti, ca era terminat de mult programul……unele primarii mai pricopsite au terminat cu banii lor si asteapta decontul cu anii…..la inceput de 2020 au fost verificate la sange proiectele…unele au fost chiar reziliate……dar existenta acestui program spune altceva…..primariile din tara asta incaseaza taxe si impozite si platesc salarii la functionari…..zero bani de investitii..stau cu mana intinsa la un proiect finantat de stat….sunt la mana ministrului, care e si asta dependent de cine il sustine….daca exista furaciuni, e treaba DNA….daca e oportuna investitia?….acum e prea tarziu de judecat….nu poti lasa o canalizare inceputa, o scoala fara acoperis pentru culoarea politica a primarului……Problema serioasa e alta, daca va urma un alt PNDL, ca asa anuntase Orban….si Catzu, pe unde merg ei in campanie

 6. Si la rectificarea bugetară de unde scot lovelele ??? Toată ziua se plâng că nu au lovele dar ptr pensii speciale și cumularzii nesimțiți au bani, ptr clientelă politică PNL mereu se gasesc fonduri Rușine să vă fie jigodiilor.

 7. Suntem in c*c*t până la glezne.
  Dar cu capu’n jos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.