G4Media.ro

EXCLUSIV Fostul director Romgaz cere companiei reinstalarea în funcție sau o plată…

EXCLUSIV Fostul director Romgaz cere companiei reinstalarea în funcție sau o plată compensatorie de 220.000 de euro. Avertisment de plângere penală pentru actuala conducere

Adrian Volintiru, care a fost demis, în ianuarie, de la conducerea Romgaz, a trimis în data de 6 septembrie o notificare prin avocat către actuala conducere a companiei controlate de stat prin care cere ca, în 15 zile, să fie reinstalat în funcție pe durata a 21 de luni sau, în caz contrar, să i se plătească 1,17 milioane lei (respectiv 55.760 de lei lunar), sumă reprezentând salariile neîncasate până la finalul mandatului. Cele 21 de luni reprezintă perioada rămasă de la demiterea sa până la finele mandatului de 4 ani pe care îl primise Volintiru.

Dacă în cele 15 zile menționate Consiliul de Administrație al Romgaz nu răspunde sau răspunde negativ, Volintiru spune, tot prin intermediul notificării, că va merge în justiție cu aceleași plângeri, la care va adăuga și o solicitare pentru plata remunerației variabile și, în plus, își rezervă și dreptul de a face plângere penală membrilor CA. Este invocat Art. 297 alin.1 din Codul Penal, cu rezerva de interpretare dată de Curtea Constituțională prin decizia nr. 405/2016, potrivit căreia constituie infracțiune de abuz în serviciu „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act, sau îl îndeplinește în mod defectuos prin încălcarea legii și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani”. Amenințarea „penalului” către membrii CA rezidă din faptul că, dacă Volintiru are câștig de cauză în actualul demers, atunci aceștia s-ar putea trezi învinovățiți de vătămarea intereselor legale ale Romgaz, prin prejudicierea companiei exact cu sumele pierdute în favoarea fostului director general.

În Notificare, fostului director precizează că durata contractului său de mandat a fost stabilită pentru 4 ani, începând cu data de 2 octombrie 2018 și până la 1 octombrie 2022, demiterea sa, la începutul acestui an, fiind practic la jumătatea acestui mandat. De asemenea, Volintiru spune că el și-a îndeplinit toate obligațiile avute față de companie și indicatorii de performanță trasați primind, în schimb, de la CA Romgaz (președinte Marius Aristotel Jude) o revocare pe care el o numește „nelegală”.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Pai nu e singurul care face asta (cu acordul tacit) al celor responsabili.
  E o forma banala de a obtine niste bani.
  La RAR e asa, politicienii vs. DNA (pentru stirbirea imaginii).
  Sa-i dea banii – eu zic. Cîțu sa-i dea ca se pricepe la legi si chestii penale fara finalitate.

 2. pai cind la numit politic cui a dat spaga?sa plateasca fraierii toate numirile si datul afara al acestor politruci

  • Nu e chiar așa…
   Omul a semnat un contract de mandat cu o companie cu capital majoritar de stat listată la Bursă, contract în care se stipulează ce trebuie să livreze. Asta înseamnă că acea companie se supune unor reguli de guvernanță corporatistă, e obligată prin lege să o facă.

   Dacă nenea ăsta a livrat ce avea de livrat din punct de vedere al rezultatelor impuse prin contractul semnat, apartenența la o tabără politică sau alta nu contează. Politruc sau nu, dacă realizează ce i s-a cerut nu îl schimbi doar pentru că e roșcat iar anul ăsta sunt la modă blonzii.
   Dacă el și-a îndeplinit partea lui de contract, nu i se pot imputa pierderi sau decizii care să fi păgubit compania, dar a fost schimbat că nu mai corespundea la culoarea politică înseamnă că CA-ul este culpabil din punct de vedere legal.

  • Stai linistit, la astfel de procese reprezentatul firmei de stat nici nu se prezinta. Accepta tacit decizia instantei pe suma ceruta de „pagubit”.
   Comentariul meu anterior nu a aparut. Sa nu starnim panica

 3. sa multumim USL2.0 pentru aceste legi minuntate, prin care orice politruc poate da in judecata statul

  eventual sa-l recompenseze si cu o pensie speciala

  (daca a fost angajat cu concurs pe bune imi cer scuze)

  • Concurs pe bune in romanistan…flacau lasa draqu bautura 🙂

 4. Totusi n-ar fi corect sa ii plateasca toata suma , si nu toata o data, ci in fiecare luna si numai diferenta intre salariul lunar pe care il avea ca director si salariul pe care il incaseaza pt functia pe care o ocupa in prezent, insa numai daca inainte a obtinut prin concurs functia de director.

  • Nu vrei sa te faci PM sau Judecator?
   Ca legi in Parlament nu o sa vezi: nu e vounta politica.
   Ca PM mai poti da un OUG sa opresti un furt constant (raportat)

  • @Spark
   Pt functiile respective este nevoie de multa responsabilitate , dedicare, relatii(pt PM), si experienta practica, nu de cineva preocupat doar cateodata de niste chestiuni marunte, obisnuite.

 5. politicieni infecti manca-i-ar puscaria

 6. Ce căcat cu ochi!
  Fiind pe contract de mandat nu are șanse. Dar sa ii ameninți pe alții cu chestii penale când pe tine te-au dat afara că ai semnat cu ochii închiși acte legate de terenuri și ai produs prejudicii de milioane companiei… ha… sa plătească prejudiciul și apoi mai vedem…