G4Media.ro

Consiliul Investitorilor Străini cere coaliției să renunțe la taxa de solidaritate: Penalizează…

Consiliul Investitorilor Străini cere coaliției să renunțe la taxa de solidaritate: Penalizează companiile care se conformează fiscal

Introducerea taxei de solidaritate penalizează exact acele categorii de companii care se conformează fiscal şi care au reuşit să performeze în condiţiile sanitare restrictive, se menţionează într-un comunicat remis marţi de Consiliul Investitorilor Străini (FIC), potrivit Agerpres.

„Introducerea unor taxe în mod intempestiv, deşi nu este un caz singular, fără o analiză atât a impactului direct, dar şi comparativ cu compatibilitatea legislaţiei europene şi a posibilelor reacţii subsecvente, în loc să stimuleze economia astfel încât să genereze venituri în plus la buget, penalizează exact acele segmente de companii care se conformează şi au reuşit să performeze în condiţiile sanitare restrictive”, se menţionează în comunicatul citat.

Organizaţia atrage atenţia că introducerea taxei de solidaritate ar încetini creşterea economiei.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. ASTA E ! EVAZIONISTII SUNT PROTEJATI IN romania.
  victor ciorbea NU SI-A PLATIT 10 ANI IMPOZITELE. CATI CA EL ?
  fratii nevoita AU PRIMIT AMNISTIE FISCALA DE CATEVA ZECI DE MILIOANE DE EURO. CATI CA EI ?

 2. 10 MILIARDE DE LEI NE COSTA ANUAL NUMAI PENSIILE SPEICALE.

  CE A PRIMIT SOCIETATEA IN SCHIMB ? MACHETE DE SPITALE SI NOZOCOMIALE IN ALEA „REALE”.

 3. Astia niciodata n-au bani. Daca ii asculti toti sunt saraci lipiti si taxe sa plateasca doar micro si imm, adica talpa, pentru astia big mereu se accepta optimizari fiscale din pix si asa taxele lor tind vertiginos spre zer.

 4. Trebuie puși la plata acești evazionisti notorii.mereu când le pui taxe și impozite se plâng amenință că pleacă dar de fapt nu pleacă nimeni. Când le spui de mărirea salariului minim pe economie la fel încep sa plângă ca dau faliment dar de fapt ei se umplu de bani . Controale peste ei și amendați in continuu

 5. Probabil ca Dragnea isi rade pe sub mustata acum el avea ce avea cu multinationalele hraparete. Cand colo, multinationalele astea sunt cei mai mari contribuabili la bugetul de stat si ofera locuri de munca pentru milioane de romani. Daca n-ar fi ele economia ar fi in faliment si Romania in colaps.

 6. CE VREA udmr PENTRU romania ? CORUPTIE, EVAZIUNE.
  SI SA PLATEASCA TOT CEI CARE PLATESC. SA-I JUPUIM PANA LA OS !

 7. Aceste mari companii care „isi platesc taxele” sunt de fapt marii evazionisti notorii, uzand de paradisuri fiscale si gauri legislative „plantate” tot de lobby-ul lor pentru a evita plata taxelor. Nu doar la noi in Romania, ci peste tot in lume.
  Mai mult, unele dintre ele prin pozitii de quasi-monopol zonal sau de alt fel distrug complet initiativa locala, cum se intampla in cazul marilor retaileri.
  Este corect ca aceste companii sa plateasca o taxa suplimentara, si nu i-as spune „de solidaritate” ca nu e deloc despre asta la ei, ci o taxa de „competitie corecta”.

 8. Cand e vorba sa-si masluiasca profiturile si sa le scoata in offshore sunt primii. Dar cand e vorba sa fie si ei solidari cu lumea din tara asta, se dau loviti in aripa.