G4Media.ro

Camera de Comerț și Industrie își apără drepturile asupra terenurilor Romexpo: Instanța…

Camera de Comerț și Industrie își apără drepturile asupra terenurilor Romexpo: Instanța supremă a consfințit dreptul CCIR de utilizare gratuită

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) afirmă că proiectul prin care statul îi dă dreptul de utilizare gratuită a terenurilor Romexpo timp de 49 de ani a trecut testul constituționalității, iar o eventuală vânzare a lor va necesita plata unor despăgubiri de 300 de milioane de euro către CCIR. Reacția instituției vine după ce fondul de investiții NEPI Rockcastle a cerut autorităților competente o eventuală licitație privind aceste terenuri.

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a luat act cu neplăcută surprindere de poziția exprimată de NEPI Rockcastle, cu privire la proiectul de dezvoltare a Complexului Expozițional Romexpo, precum și față de proiectul de lege pentru modificarea și completarea legii camerelor de comerț din România nr. 335/2007. Prin acest atac susținut la adresa CCIR, considerăm că NEPI Rockcastle a epuizat orice șansă de dialog cu instituția noastră, având în vedere faptul că, la data prezentei, nu exista niciun contract semnat între CCIR și alți dezvoltatori imobiliari”, arată un comunicat al CCIR.

Camera de Comerț precizează că terenul aferent Complexului Expozițional Romexpo este deja în folosința CCIR până în anul 2053, potrivit unor hotărâri de lege din anul 2004 prin care s-au dispus transmiterea unor terenuri în suprafață de 9,83 ha și, respectiv, de 403.867 mp, proprietate privată a statului, din administrarea Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a Municipiului Bucureşti în administrarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, precum și darea în folosința gratuită a Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a Municipiului Bucureşti, pe o perioadă de 49 de ani, a terenului corespunzător.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Cum frate, plătești și în stânga și în dreapta, fără număr, inclusiv la CCR, ca să-ți iasă cel mai mare tun imobiliar din istoria omenirii și se trezește unul sa ceara o licitație democratica!
  Unde se cred ăștia, în Europa?
  A propos, concesiunea asta nu se cheamă ajutor de stat? A fost aprobata de autoritatea națională si de Comisia Europeana? E vreun jurnalist neplătit de Iulius Grup pe site-ul asta care sa întrebe?

  • Cine are curajul sa se opuna?
   Iulius Mall inseamna famigliile Dascalu, gen. Plesita si IPS Dan Ilie Ciobotea.

 2. CCIR a intrat in mafia imobiliara a lui Iulian Dascalu. NEPI Rockcastle credea ca la CCIR sunt oameni cinstiti, dar a luat teapa!
  Vedem in curand daca si Iohannis este in mafia imobiliara de la Romexpo. Daca promulga mizeria aia de lege votata de PNL si PSD, e clar!

 3. 1. Procedural:
  1.1. Și-a asumat beneficiarul terenului PRIN CONTRACT că în urma investițiilor + a locurilor de muncă create + activităților desfășurate + a profitului taxat în țară vor aduce un „aport la bugetul de stat, precum şi la cel local, de 345 de milioane de euro ANUAL”?

  1.2. Care sunt penalitățile dacă nu livrează pe indicatori?

  1.3. Sunt incluși INDICATORII DE PERFORMANTA, TERMENELE și PENALITATILE în contract?

  2. Veniturile generate de operatorul economic privat care va utiliza acel teren sunt mai mari decât oferta financiară a grupului de investiții care s-a oferit să cumpere acel teren?

  3. Consiliul Concurenței să răspundă:
  Se distorsionează competiția pe piața imobiliară din România și se favorizează ilegal un singur dezvoltator imobiliar?

  4. Comisia Europeană să răspundă:
  Se încalcă regulile privind ajutorul de stat (în acest caz pare a fi cam ajutor de stat mascat).

 4. După închiderea dosarului 12 august 2018 Gazarea Diasporei şi după aparenta pierdere a luptei cu corupţia înainte de a o începe, filosofia imobiliară a jocului cu terenul Romexpo e cel mai greu de înţeles de către alegătorul încrezător în schimbare şi chiar de cine mai vizita târgurile alea de carte.

 5. @g4media
  daca mai insistati cu „integral pe economedia” voi renunta la accesarea site-ului!

 6. IN MEDIA S-A SPUS CA INTERESATUL ESTE unul vlasov.
  O FI ACELASI CU PRIETENUL EXCELENTEI SALE MONA P. ?
  O FI ACELASI CU PUSCARIASUL vlasov?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.