G4Media.ro

Beijingul depășește New Yorkul și devine capitala mondială a miliardarilor

Beijingul depășește New Yorkul și devine capitala mondială a miliardarilor

Pentru prima oară, Beijingul are mai mulți miliardari decât metropola americană New York, potrivit clasamentului anual al miliardarilor realizat de Forbes, relatează Business Insider.

Capitala Chinei a câștigat 33 de noi miliardari în 2020, pentru a ajunge la un total de 100, față de 99 câți are New Yorkul (+7).

Ca populație totală, New Yorkul reprezintă doar 40% din populația Beijingului, cu 8,4 milioane de locuitori față de 21 milioane pentru metropola asiatică. Cel mai bogat locuitor din Beijing este Zhang Yiming, fondatorul ByteDance, societatea-mamă a TikTok, cu o avere estimată la 35,6 miliarde dolari (circa 29,9 miliarde euro). În New York, fostul primar Michael Bloomberg este persoana cea mai bogată, cu o avere estimată la 59 miliarde dolari (49,6 miliarde euro).

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Capitala miliardarilor de paie. Acolo daca superi pe cine nu trebuie dispari cu tot cu miliardele tale. Apropo l-a mai vazut cineva pe Jack Ma.

    • Asa e, acolo statul ii conduce pe miliardari nu miliardarii pe stat ca in SUA!

    • Da de unde coco, si in China, ca si in alte parti, e pe tabere. Jack Ma a gresit impotriva taberei „bune, corecte” a miliardarilor. Sau crezi ca domnul Xi e vreun sarac si cinstit?