G4Media.ro

Bancnota de 20 de lei cu chipul Ecaterinei Teodoroiu va fi lansată…

Bancnota de 20 de lei cu chipul Ecaterinei Teodoroiu va fi lansată în circulație începând cu 1 decembrie 2021

Bancnota cu valoarea nominală de 20 de lei care o va ilustra pe Ecaterina Teodoroiu va fi pusă în circulație începând cu data de 1 decembrie 2021, anunță Banca Națională a României. Aceasta reprezintă prima bancnotă românească pe care se regăsește chipul unei femei, după cum a scris Economedia aici.

„Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească”, anunță BNR.

Bancnota cu valoarea nominală de 20 lei este imprimată pe suport de polimer, în tehnică mixtă plană/în relief, cu dimensiuni de 136 x 77 mm și culoare predominant verde oliv.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

  1. BNR Update: Din cauza unor dificultăți tehnice, pe bancnota de 20 de lei va fi imprimat chipul Ecaterinei Andronescu, nu al Ecaterinei Teodoroiu. Mulțumim pentru înțelegere!

  2. BNR Update 2: Bancnota de 20 de lei are acum o valoare de 18 lei. Mulțumim pentru înțelegere!

  3. Dancila are rezervata bancnota de 2020 lei

  4. Eu tot nu inteleg de ce din toate femeile care au facut istorie in tara asta, prima pe o bancnota e Ecaterina Teodoroiu. O eroina despre care romanii stiu maxim filmul din 1978.

  5. De 1000 cu cățu ?

  6. De Regina Maria ati auzit?cei de la bnr….