Rezultatele analizelor în cazul fetiței de 4 ani care a decedat în Călărași: În probele prelevate din peștele și carnea preparate în casă au fost identificate bacterii din clasa Enterobacteriaceae peste limita admisă / Probele de la magazin, negative

smurd Sursa foto: Facebook / SMURD

Direcția Sanitară Veterinară si pentru Siguranța Alimentelor Călărași a anunțat vineri rezultatele analizelor în cazul fetiței de 4 ani care a decedat în comuna Spanțov, județul Călărași, despre care Ministerul Sănătății a precizat că esste posibilă o intoxicație alimentară.

Direcția Sanitară Veterinară a precizat că în probele prelevate din peștele și carnea preparate în casă au fost identificate bacterii din clasa Enterobacteriaceae peste limita admisă. În schimb, probele prelevate de la magazinul alimentar au avut rezultate negative la agenții cauzatori de toxiinfecții alimentare.

Comunicatul integral:

Direcția Sanitară Veterinară si pentru Siguranța Alimentelor Călărași azi, 3.05.2024 este în posesia rezultatelor finale de laborator pentru probele prelevate si afluite în data de 29.04.2024 în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar si pentru Siguranța Alimentelor Călărași, probe suspicionate în cazul fetiței de 4 ani din comuna Spanțov.

Astfel, pe probele prelevate din magazinul alimentar, pește congelat și mici, pentru determinarea de agenți cauzatori de toxiinfecții alimentare E.coli, Salmonella spp, Listeria monocytogenes, Stafilococi coagulazopozitivi, Enterobacteriaceae rezultatele sunt negative.

În ceea ce privește rezultatul pe probe prelevate de inspectorii DSVSA Călărași din alimentele preparate, găsite la domiciliul familiei în data de 29.04.2024 rezultatele sunt negative privind detecția de E.coli, Salmonella spp, Listeria monocytogenes, Stafilococi coagulazopozitivi.

În probele prelevate la domiciliul familiei, din peștele si carnea preparate în casă, au fost identificate bacterii din clasa Enterobacteriaceae, peste limita admisă. Frecvent, se constată o creștere a Enterobacteriaceelor in cazul condițiilor improprii de manipulare și pregătire a produselor alimentare.

Rezultatele analizelor au fost transmise catre instituțiile abilitate ale statului implicate in anchetă.

Context. O fetiţă de patru ani şi bunica acesteia, în vârstă de 59 de ani, din localitatea Spanţov, judeţul Călăraşi, au murit, în 29 aprilie, în spitale diferite. Fetiţei i s-a făcut rău acasă, primele simptome fiind ale unei toxiinfecţii. În scurt timp, ea a intrat în stop cardiac iresuscitabil. Bunica, despre care se ştia că are afecţiuni cardiace, a murit când a aflat.

Sursa foto: Facebook / SMURD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *