Soluții „zero waste” de Paște: Cum să transformi excesul de albușuri de ou în meringi cu zahăr brun (The Guardian)

dreamstime_m_40703584 Amberto4ka | Dreamstime.com

Meringi în stil italian din albușuri de ou care se vor păstra săptămâni întregi – este o rețetă publicată pe secțiunea Food a publicației The Guardian cu ocazia sărbătorilor de Paște catolic.

Rețeta și principiul „Zero waste” pe care se bazează sunt prezentate de bucătarul Tom Hunt pentru publicația citată. „Scopul meu final este să folosesc întregul ingredient într-un singur fel de mâncare, fără a lăsa niciun produs secundar. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca și tăierea fină a tulpinilor de varză kale, astfel încât acestea să poată fi gătite la abur alături de alte frunze, dar uneori este necesară o gătire mai complexă. Atunci când folosiți gălbenușurile sau albușurile unui ou, de exemplu, trebuie să găsiți o utilizare pentru celălalt. Iar meringile se păstrează bine într-un recipient etanș timp de două-trei săptămâni.”

Pavlova cu zahăr brun, sau meringi/ Se obține 1 pavlova mică sau 4-6 meringi

3 albușuri de ou – păstrați gălbenușurile
1 picătură de suc de lămâie (opțional)
140 g de zahăr brun

„Într-un castron foarte curat și, în mod ideal, metalic, bateți albușurile de ou și sucul de lămâie.

Într-o cratiță mică, încălziți zahărul și 55 ml de apă la 115C (vezi introducerea) – acest lucru ar trebui să dureze patru sau cinci minute de fierbere ușoară. Aveți grijă să nu lăsați să dea prea mult în clocot. Turnați încet siropul de zahăr fierbinte în albușurile de ou, bătându-l până când se încorporează complet și amestecul devine foarte tare.

Dacă se face o pavlova, se toarnă amestecul de bezea pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie antigrăsime, apoi se întinde într-un cerc de 20 cm lățime, cu o înălțime de aproximativ 3 cm-5 cm; dacă se fac bezele individuale, se așază cu lingura patru-șase bezele mari pe tavă.

Se coace la cuptor la 160C (140C fan)/325F/gaz 3 timp de două ore, apoi se oprește focul și se lasă meringile în cuptor în timp ce se răcește. Se servesc cu toppingurile preferate, fie că este vorba de fructe, cremă, ciocolată sau orice altceva.”

Foto: Amberto4ka | Dreamstime.com

Amberto4ka | Dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *