G4Media.ro

Consiliul Local Arad a retras titlul de Cetăţean de Onoare oferit sculptorului…

Sursa foto: Captură video

Consiliul Local Arad a retras titlul de Cetăţean de Onoare oferit sculptorului Dumitru Şerban, colaborator al Securităţii/ Votul a fost secret/ ”După 50 de ani de muncă, nişte persoane care habar nu au de artă şi de cultură au luat o decizie care mă priveşte”

Consilierii locali din Arad au decis, marţi, prin vot secret, retragerea titlului „Cetăţean de Onoare al Municipiului Arad” acordat în 2021 sculptorului Dumitru Şerban, preşedintele filialei locale a Uniunii Artiştilor Plastici, care a fost colaborator al Securităţii, conform unei sentinţe definitive, informează Agerpres.

Propunerea a venit din partea unui grup de consilieri şi a trecut cu 12 voturi pentru, şase împotrivă şi patru voturi anulate.

„Se retrage Titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Arad acordat domnului prof. univ.dr. Dumitru Şerban, ca urmare a producerii prejudiciului de imagine pentru Municipiul Arad în calitate de fost colaborator al Securităţii, conform Sentinţei civile nr. 548/2010 a Curţii de Apel Bucureşti, rămasă definitivă la data de 19.06.2012. Prezenta hotărâre se duce la îndeplinire de către Centrul Municipal de Cultură Arad şi serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Arad şi se comunică tuturor celor interesaţi de către Serviciul Administraţie Publică Locală”, se arată în hotărârea Consiliului Local Municipal.

Contactat de Agerpres, Dumitru Şerban a spus că este „dezamăgit” de decizia consilierilor.

„Sunt profund dezamăgit că, după 50 de ani de muncă, nişte persoane care habar nu au de artă şi de cultură au luat o decizie care mă priveşte. Îmi voi lua un avocat care să prezinte public dosarul meu de la Securitate, care nu e accesibil de zece ani”, a spus sculptorul.

Dumitru Şerban şi-a primit titlul la propunerea Centrului Municipal de Cultură Arad, în 2021, la nouă ani după ce sentinţa privind colaborarea cu Securitatea a rămas definitivă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Ce treaba are arta si cultura cu turnatul la secu? Ce gandire defecta, ce caracter murdar

    • Ce treaba are slujitul Sefului Ceresc cu turnatul la secu? Pai are.

      L-ai scupltat pe Maniu, la secu cu tine.

  2. Stimabile domn Serban Dumitru retragerea titlului nu are legatura cu pozitia dumitale de om de cultura ( in opinia mea un artist plastic nu este ,, om de cultura ” ) ci cu faptul ca o persoana publica ce nu este oarecare s-a compromis moral printr-o actiune voita .
    Ar mai fi un aspect ; oare de ce oamenii pling dupa titluri si pozitii sociale . Fericitul Iov oare astfel de comportament a a avut ?!

    • Stimabile domn Adrian Popescu, trebuie sa va contrazic. Daca artistul plastic, nu e om de cultura, atunci ce e?
      Renasterea, impresionismul si alte curente artistice, de cine au fost facute, de ciobani? Sau ele nu apartin de cultura? Mai documentati-va, va rog!
      p.s. Nu-l cunosc pe acest sculptor, si nu ma intereseaza daca a fost sau nu agent la secu.

  3. Nu poti trai daca nu esti de @n@are? F@-te locuitor de onoare al apartamentului tau si atunci chiar ca nu mai priveste pe nimeni inafara de tine

  4. Cam arogant si sofistic personajul, oricat de mult talent ar avea. 💡

  5. După ce a supt numa măduvioare 50 de ani era și cazu să-și ia și el una peste plisc..tardiv oricum..

  6. Tov. ‘Dumitru Şerban a spus că este „dezamăgit” de decizia consilierilor.’ Firesc ar fi să ne întrebăm cum au fost și mai sunt cei pe care i-a turnat (știe el unde).

  7. Pai nu tot „nişte persoane care habar nu au de artă şi de cultură” au acordat titlul? Ati protestat si atunci?