G4Media.ro

Controale ale poliției rutiere în București: Amenzi de peste 100.000 de lei,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Controale ale poliției rutiere în București: Amenzi de peste 100.000 de lei, 22 de permise reținute și 3 dosare penale pentru conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive în noaptea de sâmbătă spre duminică

Amenzi de peste 100.000 de lei, 10 permise reţinute pentru conducere sub influenţa alcoolului, 3 dosare penale pentru şoferi aflaţi sub influenţa substanţelor psihoactive sunt rezultatele controalelor desfăşurate de poliţiştii de la Brigada rutieră în Capitală, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost depistat pe o stradă din sectorul 3 în timp ce făcea transport de persoane în regim de taxi fără a deţine autorizaţie. El nu avea asupra sa permisul de conducere şi atestatul profesional, transmite News.ro.

”În noaptea de 14/15 Ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat activităţi de control în mai multe zone de interes operativ aflate în raza de competenţă în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. Totodată, controalele poliţiştilor au vizat şi verificarea autovehiculelor care efectuau transport de persoane în regim de taxi/transport alternativ intermediat prin platforme digitale”, informează Brigada de Poliîie Rutieră a Capitalei.
În urma controalelor, au fost aplicate 176 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 108.900 lei şi au fost constatate 5 infracţiun: 3 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive; 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului; 1 pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat.

De asemenea, au fost reţinute 22 permise de conducere, astfel: 10 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie); 4 pentru încălcarea regimului legal de viteză; 4 pentru infracţiunile la regimul circulaţiei pe drumurile publice; 4 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului.

Totodată, au fost reţinute 22 certificate de înmatriculare – 17 pentru deficienţele tehnice constatate; 5 pentru taxi fără autorizaţie, situaţie în care a fost suspendat dreptul de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin retragerea plăcuţelor cu numărul e înmatriculare.

Un bărbat în vârstă de 29 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 sub influenţa alcoolului. În urma testării cu aparatul Alcooltest a rezultat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Un tânăr în vârstă de 22 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub influenţa substanţelor psihoactive.

Testarea preliminară cu aparatul DrugTest a relevat prezenţa în organism a Cannabisului şi a Amfetaminei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că avea permisul de conducere suspendat.

De asemenea, un tânăr în vârstă de 21 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub influenţa substanţelor psihoactive.

Testarea cu aparatul DrugTest a relevat prezenţa în organism a Cocainei.

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost depistat pe o stradă din sectorul 3 în timp ce făcea transport de persoane în regim de taxi fără a deţine autorizaţie de taxi. De asemenea, nu avea asupra sa permisul de conducere şi atestatul profesional.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare 2000 de lei, iar ca măsură administrativă s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni prin reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...