G4Media.ro

Un avion de vânătoare MIG-21 s-a prăbușit în Croația, cei doi piloți…

Sursa foto: index.hr

Un avion de vânătoare MIG-21 s-a prăbușit în Croația, cei doi piloți s-au catapultat și au supraviețuit / Incidentul a avut loc în timpul unui exercițiu militar

Un avion MIG-21 cu două locuri s-a prăbușit marți, în timpul unui exercițiu militar, într-o zonă forestieră nelocuită din apropiere de localitatea Slatina, din nord-estul Croației, dar ambii piloți au fost salvați, a anunțat Ministerul croat al Apărării, citat de Reuters.

Piloții au reușit să se catapulteze cu succes din avion și au aterizat în siguranță, a precizat ministerul, adăugând că aceștia se află într-o stare stabilă, nu au răni care să le pună viața în pericol și vor fi examinați la spital.

Două elicoptere ale armatei, poliția militară și drone au fost desfășurate pentru a-i căuta pe piloți, asistați de ofițeri de protecție civilă și pompieri. Premierul Andrej Plenkovic a declarat reporterilor că prăbușirea a fost probabil cauzată de o problemă tehnică.

Acesta a fost al treilea accident al unui avion militar în Croația din 2020, când patru piloți au fost uciși în două accidente separate.

Croaţia, un stat membru UE şi NATO, a cumpărat anul trecut 12 avioane de tip Rafale la mâna a doua, de producţie franceză, pentru a-şi înlocui MiG-urile depăşite, scrie AFP.

Primele avioane de tip Rafale urmează să ajungă în Croaţia în 2024.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. mai sunt multe miguri nepicate in lumea asta?