G4Media.ro

Reabilitarea clădirilor Filarmonicii din Iași va costa cu 45% mai mult, după…

sursa foto: Google Maps

Reabilitarea clădirilor Filarmonicii din Iași va costa cu 45% mai mult, după actualizarea studiilor/ De la 47 la 68 de milioane de lei fără TVA

A fost actualizată valoarea estimată a lucrărilor pentru reabilitarea clădirilor Filarmonicii din Iași, costurile crescând cu 45%, anunță Ziarul de Iași.

Firma care a făcut documentaţia pentru Filarmonică în 2019 şi care a fost plătită să o reactualizeze anul acesta a predat-o CJ.

Actualizarea expertizei tehnice, a studiilor topografic, geotehnic, al componentelor artistice, studiul istoric al clădirii şi studiul de acustică etc., dar şi a proiectului tehnic arată că valoarea investiţiei a crescut deja cu mai bine de 45 la sută. În 2019, ea fusese estimată la 46,77 milioane de lei, iar acum a fost reactualizată la 67,9 milioane, sumă la care se adaugă TVA.

Documentaţia a suferit şi o corecţie, suprafaţa totală desfăşurată ce urmează să fie restaurată crescând de la 3286,3 mp la 3747 mp. Este vorba de cele patru niveluri ale clădirilor vizate, respectiv subsol, parter, etaj şi mansardă.

Amintim că administraţia judeţeană a preluat în urmă cu patru ani sediul Filarmonicii, în comodat, de la Episcopia Romano-Catolică. Condiţia pentru atribuirea în folosinţă către CJ şi mai departe Filarmonicii pentru 22 de ani a fost începerea efectivă a lucrărilor în maxim 3 ani. Cu o zi înainte ca acest termen să expire, la începutul lunii decembrie 2021, CJ a cerut o păsuire, iar Episcopia a fost de acord.

Articolul complet pe Ziarul de Iași

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...