G4Media.ro

PSD cere demisia lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

PSD cere demisia lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi

PSD consideră că în contextul în care DNA a început o anchetă penală și a dispus reținerea lui Niculae Bădălău, acesta nu își mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. „Prezența sa în această funcție ar afecta grav credibilitatea instituției”, afirmă PSD într-un comunicat remis, luni, presei.

„De aceea, demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituții fundamentale a statului român”, mai susține PSD.

Curtea de Conturi a României a transmis, duminică seară, că a luat act de comunicatul DNA prin care a fost anunțată reținerea fostului baron PSD Niculae Bădălău, actual vicepreședinte al Autorității de Audit.

Curtea de Conturi a precizat că, potrivit articolului 54 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, republicată, cu modificările și completările ulterioare, „de la data trimiterii în judecată penală, membrii Curții de Conturi și auditorii publici externi sunt suspendați de drept din funcțiile lor. În caz de condamnare definitivă, ei sunt demiși de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează”.

Niculae Bădălău a fost deputat, senator PSD, prefect de Giurgiu și ministru al Economiei și a fost propus de fostul premier Viorica Dăncilă ministru interimar la Energie, în septembrie 2019.

Niculae Bădălău a fost unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, apoi a trecut în gruparea pucișitilor anti-Dragnea, alături de Mihai Tudose și Paul Stănescu.

După alegerile locale din toamna anului 2020, Niculae Bădălău a fost înlocuit de Nicolae Mina la conducerea Organizației județene PSD Giurgiu. Ulterior, fostul baron PSD și-a preluat mandatul de vicepreședinte al Curții de Conturi, funcția în care a fost numit de Parlament la propunerea PSD.

Bădălău, actual vicepreședinte al Curții de Conturi, a fost reținut duminică seara, după ce a fost audiat la DNA într-un dosar de corupție. Procurorii investighează fapte de dare de mită și trafic de influență. În dosar, procurorii investighează un presupus lobby pentru companiile pe care le dețin copiii săi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Fara Demisia din P$D ?

  2. Exista un nou suflu în PSD: simulam democrația foarte bine. Celalalt suflu e ca au ciuntit legea cu ajutorul lui Johannis și, peste 10 ani cât va dura procesul, va primi susnumitul 3 ani cu suspendare. Iar noi plătim ca bovinele la taxe și impozite, ca s-a făcut justiție. Sau se va face…

  3. PSD cere demisia lui PSD, cum vine asta? Așa circari sunt infractorii ăștia de la PSD

    • Pierdem timpul arestând tot câte unul ! Mai bine ar aresta toată gașca de banditi PCR-USL deodată ! 😂😂😂😂😂😂😂

  4. Pesedistii sunt niste jigodii ticaloase!
    PSD (alaturi de PNL!) l-a numit pe Badalau sef la Curtea de Conturi, fara concurs, iar acum aceeasi Ciuma Rosie se preface indignata de mafiotul asta! 🙂

  5. PSD cere demisia lui Badalau, acelasi PSD care in 2017 a MODIFICAT Legea ca Badalau sa ajunga la Curtea de Conturi!?

    „Nicolae Bădălău, baron de Giurgiu şi numărul 2 în ierarhia PSD după Liviu Dragnea, a modificat o LEGE doar pentru interesul său. Bădălău, de profesie inginer şi condamnat înainte de Revoluţie pentru că a furat grâu, a modificat Legea Curţii de Conturi ca să poată ajunge şef al acestei instituţii, în locul lui Nicolae Văcăroiu.
    Ce face un parlamentar PSD când legea nu-i dă voie să ocupe un post călduţ la stat?
    Modifică legea, astfel încât să poată primi sinecura pe care a pus ochii.
    Este cazul lui Nicolae Bădălău, baron de Giurgiu, senator şi preşedinte executiv al PSD, al doilea om ca putere în partid după Dragnea. Surse politice au declarat pentru Realitatea TV că Bădălău râvneşte la fotoliul de preşedinte al Curţii de Conturi, funcţie ocupată acum de Nicolae Văcăroiu, căruia în toamnă îi va expira mandatul.
    Articolul 47 din Legea de funcţionare a Curţii de Conturi (94/1992) impune 3i criterii pentru şefia instituţiei: „studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite şi pregătire profesională temeinică“.
    Deci Nicolae Bădălău, de profesie inginer, n-ar fi putut ajunge şef al Curţii de Conturi.
    Numai că a depus PERSONAL un Amendament la lege, astfel încât condiţiile de studii sună acum în felul următor: „studii superioare economice, juridice sau inginereşti”.
    Amendamentul a fost adoptat cu majoritate de voturi, căci PSD deţine controlul în Parlament. Aşadar, Legea care-l oprea pe Bădălău să ajungă preşedintele Curţii de Conturi a fost modificată chiar de Bădălău pentru Bădălău.”!!!

  6. Vreţi să vă prefaceţi că veţi pune altul care nu e exact la fel ca el?
    Noi ştim că nu aveţi altul care să nu fie la fel ca el, deci unde e poanta? 🙂

  7. Nicule, te așteptăm înapoi. Tot la noi dai tunurile cele mai tari. Lasă curtea aia, vino acasă! Nea Marcel te așteaptă cu brațele deschise.

  8. Îmi vine să cred văzând acest comunicat, peskovii,solovyovii și sabalencele de la PSD sunt mai profesioniști chiar decât solovyovii de la CNN, pardon A3.

  9. Sunt șocat ca PSD nu s-a făcut zid în fața organelor cu montură userista care hărțuiesc oamenii muncii socialiste!

  10. Ii credeti? Poate au de gand sa-l angajeze mare sef la BNR sau la ANRE. Asa as crede.