G4Media.ro

Centrala Holboca – Iași va fi repusă în funcțiune / O doua…

Sursa foto: Pexels

Centrala Holboca – Iași va fi repusă în funcțiune / O doua navă încărcată cu cărbune, destinată CET Holboca, a ajuns în România / ”Ne costă aproximativ 7 milioane de dolari câte un lot pe care îl transportăm către Iași”

A doua navă încărcată cu cărbune, ce va fi destinată funcționării CET-2-Holboca-Iași, a ajuns în Portul Constanța, anunță Agenția de presă Rador.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a afirmat că se desfășoară ultimele pregătiri pentru a fi repornită activitatea la CET-2-Holboca. Pe lângă agent termic instalațiile vor furniza și curent electric în sistemul energetic național, a mai spus Mihai Chirica.

„Facem niște eforturi extraordinar de mari pentru a asigura finanțarea transportului cărbunelui dinspre Constanța spre Iași. Se plătește navetă, cu navetă, ne costă aproximativ 7 milioane de dolari câte un lot pe care îl transportăm către Iași, de aproximativ 13-14 mii de tone”, spune primarul.

În prezent, cele aproape 23.000 de apartamente, racordate la sistemul centralizat de încălzire, beneficiază de agentul termic produs de CET-1-Iași, care funcționează pe gaz metan. Mihai Chirica.

„În momentul de față avem 22.864 de apartamente alimentate, 61 de locuințe individuale, 304 agenți economici, 307 instituții publice, spunem noi, destul de mult, cu o sarcină termică care depășește 188 de mii de gigacalorii pentru un sezon rece”, a mai declarat Mihai Chirica.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. USD 500 per MT?!?!
    Va iese frumos pasenta, don Chirica!

  2. Curentul va merge la Chisinau? Ca doar e aproape?

  3. O două, doamna Redacția?