G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu susține că, la București, specialiștii prevăd depășirea pragului de 6/1000…

Foto: Edupedu.ro

Sorin Cîmpeanu susține că, la București, specialiștii prevăd depășirea pragului de 6/1000 în octombrie pe o perioadă “de 10-12-14 zile, după care ne putem întoarce la școală cu prezență fizică”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reluat luni seară, într-o intervenție la B1 TV, estimările că în București pragul epidemiologic de 6/1000 va atins în a doua jumătate a lunii octombrie, moment din care “școlile vor trebui să treacă în online”. El a susținut, cu aceeași ocazie, că “previziunile specialiștilor spun” că închiderea școlilor nu ar urma să fie de durată: depășirea pragului ,”a fi pe o perioadă relativ scurtă, de 10-12-14 zile, după care ne putem întoarce la școală cu prezență fizică”.

Sorin Cîmpeanu la B1 TV:

  • “Dacă se păstrează viteza de creștere în București, spre exemplu, strict matematic vorbind, în a doua jumătate a lunii octombrie vom ajunge la nivelul de 6/1000, nivel de la care, din păcate, școlile vor trebui să treacă în online. Din fericire, previziunile specialiștilor spun că în această situație, de nedorit, în care se va atinge pragul de 6/1000, depășirea acestuia va fi pe o perioadă relativ scurtă, de 10-12-14 zile, după care ne putem întoarce la școală cu prezență fizică, pentru a nu continua pierderile pe care le-am avut.”

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Care „specialiști”? Mahler, Moldovan, Imbri & Co?

  2. Sigur! Specialistul ar fi o persoana de tipul comentatorului de mai sus care “are certitudini” și “opinii clare dar fixe” in toate domeniile. Iar intoarcerea la școala după ce trece luna Aprilie 22, ca dacă se oprește, oprită rămâne. De ce ar scădea incidența după jumătatea lunii Octombrie?!

  3. Tot „specialistii” care vorbeau de doar1500 cazuri/zi la mijlocul lui septembrie si au fost 4000? Sau marele „specialist” SuperCutu care invinsese deja Valul 4 încă de acum cateva luni?

  4. Ce autoritate mai are trompeta asta traseista? E clar ca ATI e plin si vor muri foarte multi din decizia de a tine scolile deschise. Personal, foarte multi esentiali si puiuti de politicieni vor fi online mult inainte ca prostii de rand sa se prinda ca e nasol. Nu ai cum sa opresti coruptia sa isi faca treaba.

  5. Omul ăsta e un dezastru.

  6. F M M de plagiator cu aere de virusolog !

  7. In valul 3 a fost peste 6 timp de 23 de zile. Norocul nostru ca valul 5 e mai anemic. Sau nu e?

  8. Întrebare, înainte sau după congresul USR?

    • Fgm de inapt de ministru paralel cu realitatea. Uita te la SUA si alte tari cati elevi sunt infectati. E clar acest pion si tot guvernul vrea ca populatia sa se infecteze

  9. Deci in octombrie ne asteptam la o vacanta de doua saptamani… in conditiile in care invatamantul primar oricum avea atunci vacanta de o saptamana. La fix s-a nimerit…

  10. E optimist omul. Cazurile se cam dubleaza saptamanal si deja e incidenta 3 in Bucuresti. Deci va fi 6 deja incidenta saptamana viitoare, daca se pastreaza ritmul.

    Pe 14 septembrie erau 459 cazuri in Bucuresti. Azi au fost 1048, mai mult decat dublu, crestere 128% mai exact.