G4Media.ro

Focar de COVID-19 la Spitalul Județean Galați/ Toate paturile ATI Covid sunt…

sursa foto: Viața Liberă

Focar de COVID-19 la Spitalul Județean Galați/ Toate paturile ATI Covid sunt ocupate

Un focar de COVID-19 a izbucnit la Spitalul Judeţean Galaţi, primul de la debutul celui de-al patrulea val al pandemiei. Până la acest moment, şapte pacienţi dintr-o singură secţie au fost confirmaţi pozitivi, transmite News.ro.

Conform autorităţilor judeţene de sănătate publică, focarul de COVID a fost izolat în secţia Medicală 2 a Spitalului Judeţean Galaţi, primul caz depistat fiind al unei bătrâne care cu puţin timp înainte de a fi externată a fost confirmată cu infecţie cu SARS CoV2. Urmare a acestei situaţii, toţi pacienţii au fost testaţi, la fel şi 15 cadre medicale. Toţi angajaţii spitalului care au fost testaţi au ieşit negativi, dar 6 dintre bolnavi au fost depistaţi pozitivi.

Direcţia de Sănătate Publică a declarat focar de COVID la Secţia Medicală 2 şi a dispus măsuri de prevenire a transmiterii coronavirusului. Patru pacienţi au fost externaţi şi izolaţi la domiciliu, iar ceilalţi trei au fost transferaţi în secţia în care sunt trataţi bolnavii cu Covid.

În Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi sunt internaţi 56 pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, 12 dintre ei la ATI. Toate paturile ATI Covid sunt ocupate. În acest context, s-a solicitat suplimentarea numărul de paturi din ATI-COVID, de la 12 la 16.

sursa foto: Viața Liberă

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Sa fiti pregatiti sa vedeti musamalizari pe numarul de decese, operate ca pe vremea lui Ceausescu. Vor fi oficial maxim 150, hai 200, apoi linie… Iar in 2022 vom stii ca au fost si 700 pe zi, ca in Rusia. Statul e atat de acaparat, incat, atunci cand trebuie, minciuna e la cote maxime.

  2. Dar, cum e posibil să fie full la Spitalul Galati, dacă Galatiul e un județ din jumatatea inferioară a ierarhiei ratelor de incidență?
    Din raportările lu’ DSP Galați, situatia pare bună, nimic îngrijorător cum e în alte judete.
    Nu rămâne decât să ne întrebăm: DSP Galați face teste suficiente, dar cosmetizeaza situatia reală sau nu face teste si atunci n-are ce raporta si totul e mișto?

  3. Scapa cine poate… Congresul PNL bate Covidul!
    E bineeee, e foarte bineeeee cu „guvernul meu” caruia NU ii pasa de Romani!
    Rusine!

    28.08.2021, Florin Citu la Botosani: „Romania e pregatita pebntru un val 4 al pandemiei de Covid.”

  4. La Galati problema f mare e clostridium….majoritatea il iau ca e peste tot. Si daca il iei si ai si COVID esti pa! Dar pe certificat se va spune ca ai murit de COVID si nu de clostridium.

  5. Fraților pe ce lume trăim?Fratele meu luat cu salvarea ,dus la urgențe pe calculator figurează cu Covid și nimeni,absolut nimeni nicăieri nu știe de el .De 3 zile nu știu dacă este viu sau mort,nimeni nu știe nimic….CUM poate un om sa dispară?