G4Media.ro

Exemplu de soluție pentru subiectul-cheie de la examenul la Limba română, de…

Exemplu de soluție pentru subiectul-cheie de la examenul la Limba română, de la o profesoară a Colegiului Vianu: povestirea în ramă

Subiectele de la examenul de Limba și literatura română susținut astăzi de absolvenții clasei a VIII-a “sunt de nivel mediu”, cu cerințe mai ușoare decât la simulare, dar cu același nivel de dificultate ca anul trecut. Evaluarea subiectelor a fost realizată pentru Edupedu.ro de către Monica Anisie, profesoară de Limba română la Colegiul Național Tudor Vianu din București. “Singura dificultate pe care ar putea să o întâlnească elevii este la subiectul al II-lea, punctul B, acolo unde au avut de realizat compunerea în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități de lectură”, a declarat Anisie, pentru Edupedu.ro.

Absolvenții de clasa a VIII-a au început astăzi examenele de Evaluare Națională, cu proba la Limba și literatura română. Examenul a început la ora 9:00, iar elevii au avut la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele de examen la Română. Edupedu.ro va publica baremul oficial de la Limba română în jurul orei 15:00. Rezultatele de la Evaluarea Națională 2019 vor fi publicate pe 25 iunie.

Contactată de Edupedu.ro, Monica Anisie, care predă Limba română atât la gimnaziu, cât și la liceu, a declarat că subiectul care le cere elevilor să să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități de lectură este un subiect “construit foarte frumos”. Paradoxal, aceasta este și cerința care a stârnit cele mai multe glume online, unde părinții s-au întrebat “Câte întâmplări se pot petrece în timpul unei activități de lectură?”.

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...