G4Media.ro

Poluare majoră în București, întâlnire de urgență la Ministerul Mediului. Declarații la…

Poluare majoră în București, întâlnire de urgență la Ministerul Mediului. Declarații la ora 10.00

Emisiile de particule poluante au înregistrat duminică noaptea valori uriașe în București, potrivit măsurătorilor oficiale și celor independente. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat declarații de presă astăzi, la ora 10.00, după ce la sediul instituției a fost convocată o întâlnire de urgență, potrivit Digi24.

Cele mai mari depășiri au fost înregistrate la emisiile de particule PM 2,5, cu 900-1000% peste limitele maxim admise, iar pentru PM10, particule mai mari de praf, s-au înregistrat depășiri de aproape 800%, potrivit HotNews.ro.

Sute de persoane au semnalat pe Facebook în noaptea de duminică spre luni mirosul greu din capitală și, în unele cazuri, au reclamat prezența unui fum gros.

Fenomene similare s-au întâmplat constant în ultimele luni, dar până acum autoritățile nu au furnizat explicații punctuale pentru aceste depășiri majore.

Cele două tipuri de particule poluante sunt extrem de dăunătoare pentru sistemul respirator.

Foto: Măști anti-poluare (InquamPhotos / Octav Ganea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Bucureștenii sunt niște mitici împuțiti care aleg pesedisto-anteniști ca lideri….orașu ăla merită o bombă nucleară direct în centru

  2. De parca nu se stie de unde e, fix noaptea cand nu e trafic sunt cele mai ridicate valori de poluare. De la gropile de gunoi care importa si ard noaptea gunoaiele pericoluoase ale Europei… https://www.libertatea.ro/opinii/in-timp-ce-se-ingrijoreaza-de-coronavirus-pe-bucuresteni-ii-omoara-poluarea-aerului-cum-a-ajuns-romania-groapa-de-gunoi-in-locul-chinei-2866461

    • Exact! Problema insa e ca nimeni din media nu vorbeste de asta! Situatia asta e si mai lericuloasa exact din aceasta cauza… Va dati seama cati bani de spaga sunt in joc?

  3. Cazanul Diesel e preferatul meu si cu cat are cilindree mai mare si kilometri parcursi mai multi, cu atat mai bine…Ambalati fara retineri, ca Corona inca nu-mi asigura un aflux constant!

    • Stiu ca cazanele tale ard tot timpul insa ale noastre dorm noaptea. Mirosul de azi noapte e de la furnale zdravene ce ard plastice/deseuri nasoale. Poluarea asta majora e de nasul SRI si CSAT deja. Nu mai tine de cativa functionari jepeliti de 1500RON/luna de la Ministerul Mediului. Care functionari, oricum sforaie strasnic la ora aceea.
      Deci am facut greseala sa deschid fereastra pe la 02:00 noaptea. Nici cu patura in cap nu am mai scapat de mirosul greu de fum inecacios…
      Bai SRI, bai CSAT, bai ministerul Mediului, bai Politie, bai care vreti voi, puneti mana si faceti-va treaba! Si voi aveti copii si parinti aici in Bucuresti. Chiar nu va pasa deloc de ei? Inteleg ca de noi nu va pasa prea tare, dar de rubedeniile voastre…?

  4. De cand au castigat referendumu si au adus pungi de plastic cu excremente in Piata, sa arunce in fortele de ordine, diasporele infractoare cu eurodoiuri si hpvuri, impreuna cu useristii satanisti, au poluat si distrus cat au putut tarisoara asta…

    • Asistatule, tu ai niste probleme, nu? Sticleti la mansarda?

    • Eu sunt unul dintre „pierzătorii” de la Referendum, mai ales că, neavând secție de votare aproape, a trebuit să fac un drum de 200km ca să votez.
      Dar vorbești de lucruri diferite și, pe alocuri, mincinoase. Cei care au ieșit pe 10 august nu au ieșit pentru USR sau PNL, ci împotriva PSD și, mai ales, împotriva infecției.
      Și nu cred că diaspora a aruncat cu rahat în forțele de ordine. E adevărat că la final jandarmii au fost plini de rahat, dar s-au umplut singuri de el, ajutați desigur de PSD.

    • Imi arati si mie vreo poza cu pungile de rahat aruncate spre jegdarmi? Ca mie nu mi-a putut arata nimeni NICIO punga. S-au facut declaratii sforaitoare despre acele pungi, declaratii preluate ad-literam de unii care nu pot face diferenta intre o minciuna si capul lor, dar dovezi concrete n-a adus nimeni.

      Asa ca, daca continui sa insisti cu pungile de cacat ale jegdarmilor, vino si cu dovezi!

  5. @Andrei: sticleți la mansardă? Care mansardă?

  6. Buna ziua.

    Va spun eu de la ce a crescut poluarea in noaptea de duminica spre luni. Aici in sud se pare ca exista un obicei tribal de a face focul cu prilejul lasatului secului. Pe vremuri se facea foc cu lemne. Astazi dobitocii dau foc la cauciucuri.
    Aseara la ora 10 am trecut prin 3 sate de langa Afumati. Pe fiecare strada ardea cate un cauciuc. Extrapolati la toata polulatia din jurul Bucurestiului (Ilfov, Giurgiu, Calarasi , Ialomita, …) si o sa vedeti ca aseara s-au arz ZECI DE MII de cauciucuri in jurul Bucurestiului. Asta inseamna echivalentul catorva depozite de cauciucuri care au ars necontrolat.

    Am sunat la politie aseara, care stia foarte bine de acest lucru. Probabil ca si DSP-ul, pompierii asi altii stiam de asta. Vecinul meu imi zice ca asta se intampla an de an de cand era el copil mic (cica aduna cauciucuri din timp sa aiba de ars in noaptea de lasatul secului).

    Asadar cu ce avem noi de a face aici? Idiocracy, maimute cu arme laser? Autoritatile de unde credeti ca vin, din spatiu? Bipedele care le compun au dat si ele foc la cauciucuri aseara sau macar odata cand erau copii.

    Solutia: mers azi prin Ilfov la fiecare poarta unde se gaseste un cauciuc ars amenda de 10.000 de euro. Pariu ca se strang 1 miliard de euro din amenzi?
    Pe termen lung, statul trebuie reformat, adica simplu vorbind pompierii, dsp, politia sa isi faca treaba. Asta nu se poate intampla decat daca iese lumea in strada. Altfel nu se va intampla nimic.

  7. Ia vedeti aici cum sunt complice si autoritatile la arderea de cauciucuri. Sub pretextul unei traditii le-au dat voie sa arda fiecare ce a avut prin curte. Majoritatea au ars cauciucuri. Si n-o sa le dea nimeni amenda pe tema asta

    https://ibb.co/Dw0t9Fs